Spaanse Costa’s

stedentrip BarcelonaHet toerisme is voor Spanje een belangrijke bron van inkomsten. Een vakantie in Spanje heeft veel te bieden. Spanje is een land met veel kanten. Zon, zee, strand, cultuur, historie, gastronomie, natuur en een aantal zeer boeiende steden.

Benidorm en de Spaanse Costa’s staan nog steeds symbool voor een vakantie zoals die traditioneel gevierd wordt. Op jaarbasis ontvangt Spanje meer dan 65 miljoen buitenlandse bezoekers.

Deze komen voornamelijk uit het Verenigd Koninkrijk. Hierna zijn het de Fransen en Duitsers die een vakantie in Spanje veel bezoeken.

Bezienswaardigheden in Spanje

Hierbij enkele bijzondere bezienswaardigheden van Spanje:
Alhambra en de Generalife, Prachtige paleizen gebouwd binnen de oude stadsmuren van Alhambra op een heuvel. Het is een prachtig middeleeuws paleis en fort.

Sevilla, In deze stad leeft de flamenco in de wijk Bario de Santa Cruz. De wijk El Arenal heeft vele bezienswaardigheden op enkele vierkante kilometers.

Sagrada Familia, de architect Gaudi heeft hier deze basiliek gebouwd. Een meesterwerk. In 2026 is dit Sagrada Familia waarschijnlijk helemaal af.

Canarische eilanden, staat voor zon, zee en strand. De vulkanische oorsprong van de eilanden heeft voor prachtige landschappen gezorgd. Het park Timanfaya op Lanzarote heeft een gedeelte voor het publiek open gesteld vanwaar je het vulkanische van heel dichtbij kan ervaren.

Favoriete stedentrip

De Spaanse steden behoren tot de favoriete stedentrips. Heel populair is het ook voor de zon liefhebbers. Bovenaan de lijst van de meest bezochte Europese steden staan met vlag en wimpel Madrid en Barcelona. De laatste jaren zijn ook steden zoals Valencia, Malaga, Bilbao en bijvoorbeeld Silvilla heel populair geworden om gewoon lekker een paar dagen te shoppen of om te genieten van de culinaire heerlijkheden die Spanje biedt.

Een grote trekpleister zijn de prachtige stranden en ook de fraai gevormde kliffen en baaien. Spanje is geschiedenis, cultuur en een fraaie levensstijl gecombineerd in een prachtig land. Zeker de moeite waard om te bezoeken!